Schiphol24


Aankomsttijden, vertrektijden,
en meer informatie over Schiphol airport

Naar Schiphol

Komt u van ver? Of moet u heel vroeg naar Schiphol? Dan is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Auto

U kunt uiteraard met de auto naar Schiphol komen. Dit is voor veel mensen een fijne en vertrouwde manier. U moet dan echter wel rekening houden met mogelijk hoge parkeerkosten (zie onze pagina Parkeren Schiphol).

Schiphol ligt op een centrale locatie voor de randstad. Bovendien loopt de brede A4 onder de luchthaven door wat de bereikbaarheid verder ten goede komt. U kunt het beste gebruik maken van Google Maps om uw route naar het vliegveld precies uit te zoeken.

Openbaar vervoer

Trein

Het station Schiphol ligt recht onder de luchthaven. U gaat met de roltrap omhoog en dan staat ie in de centrale hal van Schiphol. U hoeft dus niet nog een transfer of pendelbus te nemen. Vanaf hier kunt u alle vertrek- en aankomsthallen te voet bereiken.

Vanaf Amsterdam centraal vertrekt vrijwel elke 10-15 minuten een trein naar Schiphol. Deze duurt er ongeveer 15 minuten over. Ook vanaf veel andere steden gaat een rechtstreekse trein naar Schiphol.

Ook ‘s nachts rijden er treinen naar Schiphol. Eén keer per uur vertrekt er een trein tussen Utrecht CS – Amsterdam CS – Schiphol – Leiden CS – Den Haag CS – Delft en Rotterdam CS en visa versa. Deze trein doet er vaak wel langer over om op Schiphol te komen, zeker als u vanaf Rotterdam reist omdat er meer tussenstops dan normaal worden gemaakt.

Voor meer informatie en reistijden, kijk op de website van de ns: www.ns.nl.

Bus

Vooral als u in de omgeving van Schiphol woont, kan ook de bus een goede optie zijn. Deze stopt voor Schiphol Plaza zodat u zo bij de aankomst- en vertrekhallen bent.

Voor reistijden kijkt u het beste op www.9292.nl, of op de website van lokale busvervoerders zoals www.connexxion.nlwww.gvb.nl of www.arriva.nl.