Parkeren Schiphol

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren op Schiphol. Dit is niet per se lastig, maar kan wel duur zijn. Het is daarom aan te bevelen dit van te voren uit te zoeken. Vooral als u uw auto langer dan een paar dagen wilt parkeren, loont het bovendien de moeite om vooraf te reserveren. U krijgt dan vaak een voordeliger tarief.

Kort

Komt u iemand ophalen of brengt u iemand weg? Daarvoor heeft Schiphol ‘Short Stop‘. Deze is recht tegenover de Aankomsthal, en is gratis voor het eerste kwartier. Na het gratis eerste kwartier kost het parkeren u hier 2 euro per 12 minuten, met een maximum van 50 euro per dag. Overigens kunt u slechts éénmaal per dag gebruik maken van het gratis eerste kwartier. Rijdt u nogmaals het terrein op, dan wordt er 2 euro starttarief gerekend. U hoeft niet te reserveren en er is plek genoeg.

Weekend

Heeft u een parkeerplek nodig voor meer dan 30 minuten maar minder dan 48 uur, dan kunt u het beste kiezen voor ‘kort parkeren‘ of ‘terminal parkeren‘ in de parkeergarages P1 of P2, op loopafstand van de ingang van Schiphol. Parkeren op deze plekken kost u 1 euro per 12 minuten, met een maximum per dag van 33,50.

Lang

Er zijn verschillende opties indien u uw auto langer dan twee dagen wilt parkeren. Allereerst kunt u ook hiervoor kiezen voor ‘terminal parkeren‘. Op de website van Schiphol kunt u een gereduceerd tarief krijgen als u vooraf reserveert (5dg: €72/ 8dg: €89.50/ 15dg: €129.50, zie website). Het is echter voordeliger om te kiezen voor ‘lang parkeren‘ of ‘Schiphol Smart Parking‘. Hiervoor gelden inrijtarieven van 55 euro voor de eerste drie dagen, en vervolgens 6.80 per extra dag. Echter, ook hier krijgt u aanzienlijke kortingen als u via Schiphol reserveert (zie website van Schiphol Smart Parking).

Er zijn echter ook concurrerende alternatieven die interessant kunnen zijn bij lang parkeren. Zie bijvoorbeeld Budgetshuttle. Met uw eigen auto rijdt u naar de parkeerplaats van Budgetshuttle en de chauffeurs van Budget Shuttle brengen u binnen enkele minuten naar de vertrekhal van Schiphol. Houd in het hoogseizoen wel rekening met extra wachttijd. (Tip: u ontvangt heel 2017 5% korting bij Budgetshuttle met de code: Zomer2017X5)

Valet parking

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden tot Valet Parking. Bij valet parking parkeert u de auto voor de deur van Schiphol, geeft u uw sleutels af, en uw auto wordt veilig voor u geparkeerd. Bij terugkomst staat de auto weer voor u klaar. Naast de officiële valet services van Schiphol zijn er ook concurrerende alternatieven, bijvoorbeeld:

Alternatief

Een interessante andere optie is je auto laten verhuren terwijl je op vakantie bent. Hiervan is ParkFlyRent bekend. Hier kan je je auto gratis parkeren, krijg je vervoer naar en van het vliegveld met een privéchauffeur en wordt je auto gratis gereinigd. In ruil daarvoor verhuurt ParkFlyRent de auto tijdens de reis van de eigenaar, volledig verzekerd en alleen aan gescreende huurders. Als de auto goed verhuurd is, krijgt je als eigenaar ook een deel van de opbrengst. Als de auto niet verhuurd wordt, is deze dienst toch gratis.