Schiphol24


Aankomsttijden, vertrektijden,
en meer informatie over Schiphol airport

Parkeren Schiphol

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren op Schiphol. Dit is niet per se lastig, maar kan wel duur zijn. Het is daarom aan te bevelen dit van te voren uit te zoeken. Vooral als u uw auto langer dan een paar dagen wilt parkeren, loont het bovendien de moeite om vooraf te reserveren. U krijgt dan vaak een voordeliger tarief. Verder zijn er vooral bij valet-parking een hoop malafide bedrijven actief. Wij adviseren daarom voor bekende bedrijven te kiezen.

Kort parkeren

Komt u iemand ophalen of brengt u iemand weg? Daarvoor heeft Schiphol ‘Kiss & Ride‘. Deze is recht tegenover de Aankomsthal. U kunt alleen mensen afzetten of ophalen en direct weer wegrijden. Parkeren is hier verboden.

Wilt u iets langer de tijd nemen, dan kunt u parkeren bij  P1 Kort Parkeren. Dit kost €1,10 per 10 minuten en u mag er maximaal 48 uur parkeren (prijzen per januari 2021). U loopt binnen 3 tot 6 minuten naar de vertrekhal. Voorheen kon u hier het eerste kwartier gratis parkeren (tot oktober 2017), dat is nu echter niet meer het geval.

Weekend lang parkeren

Heeft u een parkeerplek nodig voor minder dan 48 uur, dan kunt u het beste kiezen voor ‘P1 Kort Parkeren‘ in parkeergarages P1 op loopafstand van de ingang van Schiphol. Parkeren op deze plekken kost u 1 euro per 10 minuten, met een maximumdagtarief van €44 (prijzen per januari 2021). Stel je navigatie in op het adres: Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer. Voor oktober 2017 kon u ook gebruik maken van P2 voor kort parkeren. Deze wordt momenteel echter gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe pier en terminal in 2023.

Lang parkeren

Er zijn verschillende opties indien u uw auto langer dan twee dagen wilt parkeren. Allereerst kunt u ook hiervoor kiezen voor Schiphol P3 Lang Parkeren (voorheen Schiphol Smart Parking). Hiervoor geldt een inrijtarief van 45 euro voor de eerste drie dagen, indien u online reserveert (Schiphol Smart Parking). Voor deze prijs parkeert u uw auto op het terrein van Schiphol zelf. Indien u liever overdekt wil parkeren dan kunt u bij P3 ook voor de parkeergarage kiezen, deze kost 57,50 voor de eerste drie dagen, mits u online reserveert. Hier staat u eveneens dichter bij de snelbus die u naar de terminal brengt.

Er zijn echter ook concurrerende alternatieven die interessant kunnen zijn bij lang parkeren. Hierbij parkeert u verder weg, maar wel tegen een voordeliger tarief. Zie bijvoorbeeld Park+Fly van het bekende Q-Park. U parkeert dan in een Q-Park garage in Hoofddorp of Amstelveen en ontvangt gratis kaartjes voor een directe bus naar Schiphol (15 minuten).

Valet parking

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden tot Valet Parking. Bij valet parking parkeert u de auto voor de deur van Schiphol, geeft u uw sleutels af, en uw auto wordt veilig voor u geparkeerd. Bij terugkomst staat de auto weer voor u klaar. Naast de officiële valet services van Schiphol, P6 Valet Parking, zijn er ook concurrerende alternatieven, bijvoorbeeld: