Schiphol24


Aankomsttijden, vertrektijden,
en meer informatie over Schiphol airport

FNV dreigt met acties beveiligers op Schiphol

Vakbond FNV wil dat Schiphol snel maatregelen neemt om de werkdruk van beveiligers op Schiphol te verlichten. Als er op 26 april geen goede afspraken liggen tussen het luchthavenbedrijf, de beveiligingsfirma’s en de bonden, dan dreigen acties.

De beveiligers vinden dat door Schiphol en beveiligingsbedrijven de afgelopen jaren te weinig is gedaan om klachten over de hoge werkdruk op te lossen. Zij vragen naar eigen zeggen al jaren om verbeteringen. “Ze vrezen dat de manier waarop Schiphol en de bedrijven tot nu toe reageren alleen maar veel overleg en weinig oplossingen gaat opleveren”, zegt Tanja Schrijver, bestuurder van FNV Beveiliging.

Beveiligers zeggen al meerdere malen aangegeven te hebben dat de hoge werkdruk leidt tot vermoeidheid en afnemende alertheid. “Daardoor nemen de veiligheidsrisico’s toe en dat is in het huidige tijdsgewricht onaanvaardbaar.”

FNV wijt de problemen aan de ‘extreme marktwerking’ op Schiphol. Daardoor staan de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van beveiligers onder druk. Daarom luidt het FNV nu de noodklok en dreigt het met acties. “Dit moet stoppen. Schiphol als opdrachtgever en de bedrijven als opdrachtnemers moeten daarin hun verantwoordelijkheid nemen.”

Bron: https://www.rtvnh.nl